Sunday, February 13, 2011

i keep my secret.

i let you go ABU QARI  
ya allah, kenapa qow ta pernah bagi aq peluang tok luah an pada dy betapa aq cuba sembunyi an duka ny dari dy, semakin aq cuba, semakin jiwa aq bernanah. baru kini aq sedar, aq buka dalam dunia qow yg dulu, qow roboh an angan angan aq untuk hidup ngan qow, qow buang aq jauh jauh, aq ta pernah minta qow wujud dalam setiap kenangan hidup aq, cuma satu pinta aq, kalau qow rasa aq penuh beban, hina lah aq, maki lah aq, n buang aq jauh jauh dari hidup qow, DEMI ALLAH, aq ta kan kacaw qow lagi, aq ta kan sentuh jiwa qow, aq ta kan biar qow taw pon yg air mata ny tumpah kerana lelaki bernama ABU QARI.! nape tuhan takdir kan aq bertemu qow di kala aq cuba belajar hidup sendiri.? aq berjaya sayang, sampai la qow cari dan tunggu aq. sumpah, demi allah, bubu ta pernah minta semua ny dari allah, cuma bubu minta yg terbaik untuk baby, bubu ta harap an balasan baby, bukan niat bubu na jadi beban dalam hidup baby. bubu na pergi jauh da sayang, jauh dari hidup baby. maaf an bubu bap da ta leyh jaga baby. baby jadi lah orang yang matang, baby tolonk jaga diri oke. bubu ta na baby jatuh saket. baby lemah sangat bila saket. baby berubah la jadi baik. SUMPAH.! kalau boleh bubu tak kan muncul walau sesaat depan baby. bubu ta kan bagi tahu nama bubu pada baby lagi. nama kita at pokok tu, bubu akan padam. bubu da mati. babay simpan bubu dalam ingatan baby bukan dalam hati baby. bubu ta kan beri baby beban lagi. segala kenangan kita, bubu simpan jauh dalam kotak hati bubu. baby pernah cakap an, kalau diberi peluang, baby na kumpul awan untuk bubu, ta pe, bubu da ta de, bubu akan cuba ta kan menanges lagi. bubu akan cuba, jalan betul betul, baby ta pyah da pegang tangan bubu. setiap kali makan kat kedai, bubu akan bagi habis. bubu ta kan habis kan duit bubu tok li benda kchik kchik tapi mahal. lepas ny, bubu akan pakai baju tebal law sejuk. t baby ta pyah cari an bubu baju sejuk lagi an. bubu janji, bubu ta an amik rokok. bubu ta an bangun lewat. baby cari la jalan baby lepas ny, bubu masih belum jumpa jalan bubu. tapi sayang, bubu janji satu perkara ngan baby, bubu ta kan pernah salh an baby. ABU QARI, you always be mine forever and till i die. only you in my heart, you will not to know that, only me. i try my besh sayang. bubu ta kan pernah lupa an baby macam orang lain buat, bap kita da bina kenagan sama sama. tapi bubu akan cuba hidup berdikari bila baby da ta de. sayang, bila baby terasa sunyi, ingat lah, tuhan ta pernah beri kita ruang untuk menyendiri. kalau baby ade masalah, baby minta tolonk allah, bubu da ta bole tolonk baby waktu tu. baby, haty bubu terlalu luka. dress bubu yang ada dalam almari baby tuh, terpulang la pada baby na buad ape, bakar pon bubu ta kan tahu. bubu ta kan tukar nom bubu, tapi bubu akan buang nom bubu dari phone baby. buat kali terakhir, bubu akan bagi alik lolipop n kertas merah baby. janji bubu, setiap kali bubu jatuh, bubu akan cuba bangun sendiri. 
ASSALAMUALAIKUM SAYANG..
p/s: dyan, jangan nanges lagi, ta de sape tahu beban yang qow tanggung, qow relakan semua ny atas kuasa tuhan, law benar kata orang, 'sejauh mana jodoh itu pergi, law da di tulis atas suratan takdir, jodoh itu akan jadi milik kita biar lama perjalana kita, insyallah'. bubu tunggu sampai hari yang tuhan takdirkan untuk kita bertemu. awak, nama saya azian diana, awak boleh panggil ape saja saya ikut kehendak awak. saya harap, ini pertemuan pertama kita.

No comments:

Post a Comment